Saopštenje za javnost

05.10.2018 12:55

U povodu sprovođenja Općih izbora 2018. i poduzimanja planskih aktivnosti Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona donijela je Operativni plan mjera sigurnosti policije MUP TK-a i aneks Operativnog plana sa dodatnim mjerama i radnjama.

Navedenim Planom su, jasno precizirane i određene konkretne operativne mjere i radnje policijskih službenika, u vezi sa provođenjem izbornog procesa.

S tim u vezi, sve Policijske uprave i Policijske stanice Uprave policije MUP-a TK vrše procjenu sigurnosne  situacije na terenu i u skladu s istom preduzimaju zakonom propisane mjere i radnje na sprečavanju svih potencijalnih kršenja propisa koji regulišu izbore, s akcentom na obezbjeđenje potpune lične i imovinske sigurnosti birača i građana na području Tuzlanskog kantona i sigurnosti glasačkog materijala.

Napominjemo da Uprava policije MUP-a TK krajnje profesionalno i odgovorno pristupa analizi stanja sigurnosti i iznalaženju najboljih rješenja za preduzimanje neophodnih službenih radnji iz svoje nadležnosti, s ciljem da Općih izbori 2018. proteknu u najboljem mogućem redu.

Ovom prilikom, pozivamo sve građane da mirno i dostojanstveno obave svoju građansku dužnost, te da ukoliko uoče bilo kakve nezakonite radnje ili raspolažu bilo kakvim sigurnosno interesantnim informacijama, o tome odmah obavijeste nadležnu policijsku stanicu pozivom na broj 122 ili direktnim obraćanjem policijskim službenicima na terenu.

                                                                       

                                                                        UPRAVA POLICIJE MUP TK

                                                                          ŠTAB AKCIJE “IZBORI 2018“


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba