OKP PU/PS Živinice – Oduzeta opojna droga

10.01.2019 13:23

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (OKP PU/PS Živinice) su radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga na području općine Živinica,  09.01.2019 godine  izvršili  pretres pmv. i lica  S.Č.  rođen 1987. godine,  nastanjen na području općine Živinica.

Prilikom pretresa  lica i pmv. pronađena  je i oduzeta  jedna kutija u kjojoj se nalazilo veće pakovanje od pvc. najlona u kojem se nalazila  materija  koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O navedenom događaju je obaviješten kantonalni tužilac TK-a, a protiv S.Č. će biti dostavljen Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 stav 1 KZ FBiH.

Takođe,  službenici OKP  PU /PS Živinice su Kantonalnom tužilaštvu TK-a uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu predali lice Dž.F.  rođen 1996. godine, nastanjen na području općine Živinica, zbog toga što je neovlašteno držao dva veća pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfetamin“ iz čega proizlaze osnovi sumnje  da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet  opojnih droga“  iz čl. 238. stav 1. KZ FBiH .


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba