U pretresu u Tuzli pronađeno više od pola kg opojne droge Cannabis

29.05.2019 15:32

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) su dana, 28.05.2019.godine, postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretres E.D., rođen 1995.godine iz Živinica, kao i pretres vozila, stana i drugih pripadajućih objekata koje isti koristi na području Tuzle.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti:  trinaest (13) pakovanja od pvc. folije u kojima se nalazila opojna droga „Cannabis“ ukupne težine 582,9 grama, određena količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“, jedan tzv. „joint“ i drugi predmeti.

Nakon pretresa,  E.D. je lišen slobode i priveden u službene prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade, nakon koje je danas, 29.05.2019.godine uz Izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Navedene aktivnosti su nastavak kontinuiranog rada policijskih službenika na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga na području Tuzlanskog kantona.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba