Uprava policije MUP TK – Tri lica predata Tužilaštvu TK-a na dalje postupanje

13.08.2019 16:24

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (PU Gradačac, PU Živinice i PU Tuzla) su zajedničkim operativnim radom rasvijetlili i dokumentovali krivično djelo Teška krađa, počinjeno 02/03.08.2019.godine nad magacinom firme u mjestu Kerep, općina Gradačac, iz kojeg su otuđeni: kombi vozilo, veća količina prehrambenih proizvoda, deterdženata, tečnih sapuna i drugih artikala.

S tim u vezi, nakon opsežnih zajedničkih aktivnosti na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, dva osumnjičena lica A.B., rođen 1986.godine nastanjen na području grada Tuzla i E.V., rođen 1997.godine nastanjen na području općine Gradačac, su lišena slobode i privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade.

U toku operativnog rada na terenu pronađeni su i izuzeti sljedeći predmeti: sredstva za čišćenje, prehrambeni proizvodi, osvježivači prostora, deterdženti, te dva putnička motorna vozila i drugi predmeti.

Dana, 13.08.2019.godine A.B. i E.V. su, uz Izvještaj, predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, zajedno počinili krivično djelo Teška krađa na štetu pravnog lica – firme na području općine Gradačac.

 

Takođe, dana 10.08.2019.godine policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (OKP PU Živinice) su nakon izvršene kriminalističke obrade, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje uz Izvještaj predali S.F., rođen 1991.godine iz Živinica, zbog postojanja osnova sumnje da je 09.08.2019.godine u Živinicama počinio krivično djelo Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje iz člana 358. stav 3. Krivičnog zakona FBiH (policijskih službenika SKP Uprave policije MUP TK-a koji su vršili redovne aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga) u vezi sa KD Izazivanje opće opasnosti iz člana 323. stav 1. KZ FBiH i KD Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. KZ FBiH, a u vezi sa članom 54. istog Zakona (stjecaj krivičnih djela).


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba