U pretresu stana pronađena opojna droga, tri lica lišena slobode

27.09.2019 12:28

Dana, 26.09.2019.godine policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (OKP PU Živinice u saradnji sa službenicima Jedinice policije za specijalnu podršku MUP TK) su postupajući po Naredbi Općinskog suda Živinice izvršili pretres stana u Živinicama, koji koristi Z.Đ., rođen 1967.godine iz Živinica.

Prilikom pretresa, pronađeno je i privremeno oduzeto 19 manjih pakovanja od pvc. folije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedna pvc. vrećica sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i 19 tableta zelene boje. Takođe je pronađena i privremeno oduzeta odbačena pvc. vrećica sa pet manjih pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i 2 tablete zelene boje.

Nakon izvršenog pretresa, tri lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, a radi se o N.M., rođen 1984.godine nastanjen u Živinicama, E.H., rođen 1992.godine nastanjen u Živinicama i D.J., rođen 1994.godine nastanjen u Tuzli.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a navedena lica će uz Izvještaj biti predata na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu TK-a, i to N.M. i E.H. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH, a D.J. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krađa iz člana 287. stav 1. tačka a KZFBiH.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba