Uprava policije MUP TK- Pronađena opojna droga

19.10.2019 20:15

Policijski službenici Uprave policije MUP TK – Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, u okviru kontinuiranih i planskih aktivnosti na borbi protiv zloupotrebe opojnih droga, dana 18.10.2019.godine, na području općine Gračanica, izvršili pretres lica bez naredbe suda.

Pretres je izvršen nad S.M., rođen 1979.godine iz Gračanice, kojom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto 12 manjih pakovanja pvc. folije sa sadržajem bijele praškaste materije, za koju je naknadno izvršenim vještačenjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi „amfetamin speed“.

Istog dana, policijski službenici su, postupajući po usmenoj naredbi Općinskog suda, na području općine Gračanica, izvršili pretres  stana koji koristi navedeno lice, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti 2 manja i 1 veće pakovanje pvc. folije sa sadržajem bijele praškaste materije, za koju je naknadno izvršenim vještačenjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi „amfetamin speed“, 1 digitalna vaga i 1 mobilni telefon.

Nakon izvršenih pretresa imenovani je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade.

Dana 19.10.2019.godine, S.M. je uz Izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba