Održan sastanak rukovodstva Uprave policije MUP-a TK i Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu

30.10.2019 12:41

 

Danas, 30.10.2019.godine, održan je radni sastanak kojem su prisustvovali  direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman i dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Nedžad Korajlić, sa saradnicima.

Na sastanku je bilo riječi o projektu „DeFRET“ (Definisanje faktora i procesa koji vode radikalizaciji, ekstremizmu i terorizmu u BIH) za čiju implementaciju je zadužen Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa Udruženjem Nova sigurnosna inicijativa. Cilj navedenog projekta je angažovanje i osnaživanje istraživačkih kapaciteta akademske zajednice i civilnog društva u pogledu borbe protiv radikalizacije koja vodi nasilnom ekstremizmu, a specifičnost istog se ogleda u istraživanju uticaja povratnika sa stranih ratišta na lokalnu zajednicu i mlade.

Ovom prilikom, usaglašene su smjernice budućih zajedničkih aktivnosti na realizaciji navedenog projekta.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba