Uprava policije MUP TK – Pronađena opojna droga

05.11.2019 14:56

Policijski službenici Uprave policije MUP TK – Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, u okviru kontinuiranih i planskih aktivnosti na borbi protiv zloupotrebe opojnih droga, dana 04.11. 2019.godine, na području grada Tuzla, izvršili pretres lica bez naredbe suda.

Pretres je izvršen nad M.H., rođen 1997.godine iz Tuzle, kojom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto jedno veće pakovanja pvc. folije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „canabis“, kao i manja metalna kutija u obliku upaljača, sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „canabis“.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a nad imenovanim je u službenim prostorijama  izvršena kriminalistička obrada.

Dana 05.11.2019.godine, M.H. će, uz Izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba