PU Srebrenik – Rasvijetljeno 8 KD-a

30.12.2019 10:48

Policijski službenici Policijske uprave Srebrenik su, operativnim radom na rasvjetljavanju više krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, počinjenih na području Srebrenika u proteklom periodu, došli do saznanja o mogućem izvršiocu istih, a radi se o E.L., rođen 1989.godine nastanjen na području grada Srebrenik.

Dana 27.12.2019.godine policijski službenici OKP PU Srebrenik su postupajući po naredbi Općinskog suda izvršili pretres kuće koju koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađena maska za lice i provalnički alat.

Navedeni predmeti su privremeno oduzeti, a nad licem je izvršena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je u prvoj polovini 2019.godine, na području grada Srebrenika, počinio osam krivičnih djela, i to: 7 KD-a Teška krađa (provale u kuće gdje su predmet otuđenja uglavnom bili zlatni nakit i novac) i 1 KD Oštećenje tuđe stvari.

E.L. je uz Izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedena krivična djela.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba