Uprava policije MUP TK-a – Izvršen pretres u Tuzli i Gračanici

30.04.2020 12:16

Dana 29.04.2020.godine, postupajući po naredbama Općinskih sudova Tuzla i Gračanica policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a/SKP/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, u saradnji sa policijskim službenicima PS Istok i OKP PU Gračanica, izvršili su pretrese na području Tuzlanskog kantona, u okviru aktivnosti borbe protiv zloupotrebe opojnih droga.

Prilikom pretresa kuće, pomoćnih i pripadajućih objekata koje koristi M.H .rođen.1987.god, iz Gračanice, pronađen je i privremeno oduzet 1 veći pvc paket sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Takođe, prilikom pretresa kuće, pmv, pomoćnih i pripadajućih objekata koje koristi A.M. rođ.1985.god. iz Tuzle pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: 1 veći i 6 manjih paketa u kojima sa nalazi praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 veći i 11 manjih paketa sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, određena količina žute grumenaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 plastićna kutija sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, digitalna vaga, joint“ sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, a kod A.J., rođena 1985. godine iz Tuzle je pronađeno dva  manja komada sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O navedenom je upoznat  kantonalni tužilac, dok su A.M. i M.H. lišeni slobode i privedeni u službene prostorije radi kriminalističke obrade.

Dana 30.04.2020.godine isti će uz izvještaj biti predati nadležnom Kantonalnom  tužilaštu TK-a na dalje postupanje.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba