Uprava policije – Pronađena opojna droga

19.10.2020 09:04

Dana, 17.10.2020.godine policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradačac su, u Gradačcu, izvršili pretres porodične kuće koju koristi H.I., rođen 1993.godine i porodične kuće koju koriste E.Š., rođena 1996.godine i E.Š., rođena 2001.godine. U toku pretresa službenici policije su kod H.I. pronašli 57 sjemenki koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “Cannabis” i jednu digitalnu vagu, dok su pretresom kod E.Š. i E.Š. pronašli dva tzv. “jointa” sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jednu tabletu koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. O navedenom događaju obaviješten je dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere su poduzeli službenici navedenog Odjeljenja.

Istog dana, policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK-a/Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su u Tuzli, u okviru redovnih aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, izvršili pretres E.S., rođen 2002.godine iz Tuzle, kojom prilikom su kod istog pronašli jedan tzv. “joint” i pretres A.T., rođen 2001.godine kod kojeg su pronašli jedno manje pakovanje od pvc. folije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Pronađeni predmeti su izuzeti i biće predmet vještačenja. O navedenom događaju obaviješten je dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere poduzeli su službenici navedenog Odsjeka.

Dana, 17.10.2020.godine policijski službenici PS Zapad – PU Tuzla su u Tuzli izvršili kontrolu putničkog motornog vozila, kojom prilikom je suvozač A.H., rođen 1988.godine iz Tuzle službenicima policije dobrovoljno predao dva manja pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Cannabis”. Navedena materija je privremeno oduzeta radi vještačenja, a potrebne mjere i radnje su poduzeli policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PS Zapad.

Dana, 18.10.2020.godine policijski službenici PS Kladanj su prilikom kontrole putničkog motornog vozila, kod A.H., rođena 1998.godine iz Tuzle pronašli i privremeno oduzeli 4 tablete “Tramadol”, jedan manji komad čvrste bijele materije i jedno manje pvc. pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PS Kladanj.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba