Održan sastanak učesnika projekta CIAT

23.12.2020 11:29

Danas, 23.12.2020.godine, preko online platforme – zoom aplikacije, održan je sastanak predstavnika policijskih agencija i UNDP-a u BiH (projekat CIAT) kojom prilikom je razgovarano o realizovanim aktivnostima projekta CIAT u 2020.godini i planiranim aktivnostima za 2021.godinu.

CIAT – Projekat za borbu protiv ilegalne trgovine oružjem u Bosni i Hercegovini realizira UNDP u bliskoj saradnji sa svim nadležnim sigurnosnim institucijama i organizacijama na državnom, entitetskom i kantonalnom nivou sa ciljem unapređenja sposobnosti i stručnosti pripadnica i pripadnika policijskih snaga kroz seriju specijaliziranih obuka. Unapređenje sigurnosti granica kroz sprečavanje ilegalne trgovine oružjem, glavni je cilj ovog projekta kojim se Bosni i Hercegovini nastoji pomoći u usklađivanju sigurnosnih propisa, standarda i praksi s onima u državama članicama EU.

Navedenom sastanku su ispred Uprave policije MUP-a TK-a prisustvovali inspektori Odsjeka za edukaciju i Odsjeka za koordinaciju i usmjeravanje Sektora uniformisane policije.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba