Uprava policije – Oduzeta opojna droga

11.01.2021 13:25

Dana 9. i 10.01.2021. godine, službenici Sektora kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga su, u Tuzli, izvršili pretres bez naredbe lica E.L., rođen 2001. godine i B.A.,rođen 1997.godine, oba iz Tuzle, kojom prilikom su pronađena 2  pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu.

Takođe, dana 10.01.2021. godine, službenici PS Doboj Istok su u mjestu Brijesnica Velika zaustavili i kontrolisali pmv. Mini One, kojim je upravljao A.J., rođen 1982. iz Gračanice, dok se na mjestu suvozača nalazio J.K., rođen 1990. godine iz Gračanice, kod koga je pronađen i oduzeto 1 pvc. pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac, a daljnje mjere i radnje na dokumentovanju navedenih događaja  poduzimaju službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i PS Doboj Istok.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba