Policijski službenici podijelili građanima preko 4000 zaštitnih maski

22.03.2021 11:38

Zbog usložnjavanja epidemiološke situacije, pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su, u periodu od petka 19.3. do nedjelje 21.3.2021.godine, provodili pojačanu kontrolu poštivanja naloženih epidemioloških mjera u gradovima i općinama Tuzlanskog kantona.

Tokom vršenja pojačanog nadzora, policijski službenici su građanima podijelili veći broj zaštitnih maski u cilju zaštite zdravlja građana i sprečavanja širenja korona virusa.

Ovom prilikom, građani su upozoravani na obavezu poštivanja mjera koje su na snazi, kao i da će policijski službenici u narednom periodu, nakon usvajanja izmjena i dopuna Zakona o javnom redu i miru Tuzlanskog kantona provoditi i represivne aktivnosti, odnosno sankcionisanje lica koja ne poštuju naredbe nadležnog organa.

Još jednom apelujemo na građane da poštuju naložene mjere i preporuke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, te na taj način sačuvaju svoje i zdravlje drugih.

Takođe, napominjemo da je Zaključkom Vlade Tuzlanskog kantona usvojena Naredba Kriznog štaba ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona kojom se ograničava kretanje stanovništva na području Tuzlanskog kantona u vremenu od 21,00 do 05,00 sati narednog dana, a ista se primjenjuje od 20. do 29.3.2021.godine.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba