Uručene zahvalnice učesnicima kampanje Čuješ, Vidiš, Znaš – Reaguj! Pozovi 122

27.05.2021 12:28

Dana, 26.5.2021.godine organizovana je dodjela zahvalnica učesnicima i realizatorima kampanje Čuješ, Vidiš, Znaš – Reaguj! Pozovi 122 koja je najavljena 26. novembra 2020. godine, a zvanično završena krajem aprila 2021. godine. Kampanja je realizirana u okviru regionalnog projekta „Sprovođenje normi, mjenjanje stavova“ kojeg finansira Europska unija, a provodi UN Women. U sklopu pomenutog projekta U.G. Vive Žene Tuzla u partnerstvu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova TK provode projekat „Prevencija i sprječavanje nasilja na području Tuzlanskog kantona.“ Osnovni zadatak projekta je obezbijediti zaštitu žrtvama nasilja u porodici kroz dosljedno podnošenje Zahtjeva za izricanje zaštitnih mjera.

Sprovedena kampanja tokom svoje realizacije po prvi put pored žrtve nasilja u porodici uzela je u fokus policijske službenike koji su jedan od najznačajnijih i često prvih kontakata za žrtve.

Kampanja Čuješ, Vidiš, Znaš – Reaguj! pored emitovanih poruka kroz jinglove i spotove na TV i radio stanicama na području TK, kao i bilborda na vidim mjestima, realizirala je i aktivnost „Od vrata do vrata“, koja je provedena u svih 13 općina i gradova Tuzlanskog kantona. Anketiranjem je obuhvaćeno oko 960 građana. Sa policijskim službenicima u anketiranju građana učestvovali su i studenti sa Filozofskog i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba