OKP PU Srebrenik – Otkriveni počinioci KD Prijevara

13.10.2021 14:17

Policijska stanica Srebrenik je u periodu 14.06. – 10.10.2021.godine zaprimila više prijava krivičnog djela Prijevara izvršenih od strane jednog ili više NN lica, na sličan način, ispred prostorija firme locirane u Srebreniku. Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutih krivičnih dijela policijski službenici Uprave policije MUP TK-a/OKP PU Srebrenik su došli do saznanja o mogućim počiniocima, a radi se o licima nastanjenim na području  Brčko distrikta.

Dana 12.10.2021.godine P.K., rođen 1997.godine je lišen slobode i nad istim je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, nakon čega je predat nadležnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da počinio 7 krivičnih djela Prijevara iz člana 294. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Naime, postoje osnovi sumnje da je imenovani, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, lažno se predstavljao kao uposlenik firme locirane u Srebreniku i nudio na prodaju benzin i naftu po cijeni znatno nižoj tržišne, a do potencijalnih kupaca dolazio putem društvenih mreža i SMS poruka.

Takođe, službenici pomenutog Odjeljenja su Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, u ranijem periodu, dostavili Izvještaj protiv S.P.,rođen 1988.godine iz Brčko distrikta, zbog postojanja osnova sumnje da počinio 2 krivičnih djela Prijevara iz člana 294. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, na gore opisan način.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba