Uprava policije – Izvršeni pretresi na više lokacija na području TK

24.11.2021 14:40

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata i dr., dana 22. i 23.11.2021.godine izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na više lokacija na području Tuzlanskog kantona (Tuzla, Gračanica, Živinice, Kladanj, Srebrenik, Gradačac i Banovići).

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela: 2 lovačke puške, 1 lovački karabin sa optičkim nišanom, 5 pištolja, 1 samostrel sa optičkim nišanom, 1 vazdušna puška sa optičkim nišanom, 2 vojna noža, 1 manje pvc. pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 3 manja pvc.pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu, 2 manja pvc.pakovanja sa sadržajem smeđe materije koja izgledom asocira na opojnu drogu, 1 digitalna vaga, 5 drobilica, 28 komada tableta Diazepam, 13 komada nagorijelih ručno motanih cigareta tzv. Joint sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta, te će po okončanju Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljeni odgovarajući Izvještaji.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba