Uprava policije – Izvršeni pretresi na više lokacija – 12 lica lišeno slobode

09.02.2022 15:27

Nakon višemjesečnih opsežnih istražnih aktivnosti policijski službenici Uprave policije MUP-a TK u saradnji sa službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, danas 09.02.2022.godine započeli su pretrese na više lokacija na području Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona. Pretresi se vrše po naredbi Općinskog suda u Živinicama i u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona, u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela krađa iz člana 286, teška krađa iz člana 287., neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana238., šumska krađa iz člana 316., krivotvorenje isprava iz člana 373., a u vezi sa krivičnim djelom organizovani kriminal iz člana 342. Krivičnog zakona FBIH, koja su u proteklom periodu počinjena na području Kladnja, Olova i Živinica.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti za koje postoji osnov sumnje da potiču iz navedenih krivičnih djela, određena količina materije koja asocira na opojnu drogu, oružje, municija, mobilni telefoni, novac, kao i drugi predmeti koji se mogu doveti u vezu sa pomenutim krivičnim djelima, odnosno koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Slobode je lišeno 12 lica, a isti su privedeni u službene prostorije radi kriminalističke obrade, te će u Zakonom predviđenom roku, uz Izvještaj, biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba