Uprava policije – Pronađena opojna droga

20.06.2022 13:05

Dana 18.06.2022.godine, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, postupajući po naredbi Općinskog suda izvršili pretres stana lociranog u Tuzli, kojeg koristi E.N.B., rođena 1994. godine. Prilikom pretresa pronađeni su sljedeći predmeti: 2 pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 digitalna vaga, 1 ručno motana cigareta sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Takođe, istog dana službenici Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, na području grada Tuzla, izvršili kontrolu i pretres lica S.A., rođen 2003.godine i S.R., rođen 2002.godine, oba iz Tuzle, kojom prilikom su pronađena  4 pvc. pakovanja sa sadržajem materije koja svoja izgledom asocira na opojnu drogu.

Pronađena materija je privremeno oduzeta radi vještačenja, a dalje mjere i radnje poduzimaju policijski službenici navedenog Odsjeka.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba