Uprava policije – Centar za sigurnosne studije uputio izvinjenje Upravi policije MUP TK-a povodom propusta koji su napravili u ocjeni AK kapaciteta

07.06.2023 13:25

Na nedavno održanoj završnoj konferenciji „Izazovi javnih nabavki u sektoru sigurnosti BiH“ (Sarajevo, 29.5.2023.godine), u organizaciji Centra za sigurnosne studije (CSS) predstavljeni su nalazi istraživanja o transparentnosti institucija sektora sigurnosti u javnim nabavkama tokom 2020. i 2021. godine, a koji su objavljeni na web stranici Centra za sigurnosne studije.

Naime, u detaljnijim nalazima ovog istraživanja “Antikorupcijski kapaciteti javnih nabavki u sektoru sigurnosti: Izvještaj za 2020. i 2021.godinu – I dio”, na stranicama 21. i 22., navedeni su neistiniti podaci kada je u pitanju Uprava policije MUP TK-a, koja je zbog evidentnog propusta njihove radne grupe ocijenjena niskim antikoruptivnim indeksom.

Obzirom da je ovakvim postupanjem narušen ugled Uprave policije MUP TK-a i njenih uposlenika, te imajući u vidu da do danas (07.06.2023.godine) nije izvršena korekcija objavljenog izvještaja, u prilogu ove informacije objavljujemo Izvinjenje Centra za sigurnosne studije od 02.06.2023.godine koje je uslijedilo nakon opravdane primjedbe Uprave policije na neistinite navode iz predstavljenog istraživanja.

 

 

 

 

 

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba