Uprava policije MUP TK-a – Saopštenje za javnost

01.09.2023 12:24

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona će povodom današnjih najavljenih okupljanja i blokade putnih pravaca u Organizaciji Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji Bosne i Hercegovine, preduzeti potrebne aktivnosti kako bi spriječili svako ugrožavanje i narušavanje sigurnosti građana na području Tuzlanskog kantona.

S tim u vezi, Uprava policije MUP TK-a će u okviru svojih ovlaštenja i obaveza poduzeti sve neophodne mjere i radnje kroz intenziviranje razmjene sigurnosno interesantnih informacija sa svim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini i Obavještajno – sigurnosnom agencijom BiH, te pojačanim prisustvom policijskih službenika na prostoru Tuzlanskog kantona.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona poziva građane da poštuju upute policijskih službenika i da sarađuju sa policijom, te da se suzdrže od ponašanja kojima bi se ugrozila sigurnost građana na području Tuzlanskog kantona.

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a će kao i do sada poduzeti sve potrebne mjere i radnje, kako bi adekvatno odgovorili svim sigurnosnim izazovima.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba