Uprava policije – Izvršeni pretresi na više lokacija

26.01.2024 11:29

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela, u periodu od 22. do 24.01.2024.godine izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na sedam lokacija na području Tuzlanskog kantona.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela: automatska puška sa 59 komada municije kalibra 7,62 mm, vazdušna puška s optičkim nišanom kalibra 4,5 mm, 408 komada municije različitog kalibra, 42 kom. puščane municije kalibra 12 mm, mačeta, određena količina biljne i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao  i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti su privremeno izuzeti, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela, te će nakon kompletiranja istih biti podneseni odgovarajući Izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv više lica.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba