Uprava policije MUP TK-a – realizovane planske aktivnosti

06.05.2024 11:04

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su na području Tuzlanskog kantona, poduzimajući operativne planske aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga i drugih krivičnih dijela i prekršaja, kontrolisali i legitimisali ukupno 425 osoba, izvršili kontrolu 266 vozila, 14 pretresanja lica bez naredbe i 1 pretresanje po naredbi nadležnog suda, te je radi kontrole  u 4 slučaja izvršeno ograničenje slobode kretanja na određenom području (racija). Tom prilikom za počinjene prekršaje izdato je 45 prekršajnih naloga i podnesena 1 prekršajna prijava.

Prilikom pretresa, pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: dva pakovanja sa sadržajem bijele materije koja asocira na opojnu drogu, 4 pakovanja sa sadržajem zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu, 6 komada flock-a, 5 komada municije i 1 okvir za automatsku pušku, koji predmeti će se koristiti kao dokazi u kasnijim postupcima.

O navedenom je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju predmeta.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba