Akcija MUP TK-a u Gračanici

Dana, 28. avgusta 2013. godine službenici Sektora Kriminalističke policije MUP TK-a u saradnji sa Jedinicom za podršku MUP TK-a i policijskim službenicima PU Gračanica, su postupajući po naredbi Općinskog suda Gračanica, izvršili pretres na 8 lokacija (6 stambenih i 2 ugostiteljska objekta), na području Općine Gračanica, te 6 lica za koje postoje osnovi sumnje da se bave krivičnim djelima iz oblasti zloupotrenbe narkotičkih sredstava, tom prilikom slobode su lišena 4 lica.


Prilikom pretresa policijski službenici TK-a su pronašli i privremeno oduzeli određenu količinu materije koja svojim morfološkim osobinama asocira na opojnu drogu "speed" i "marihuanu", jedan puškomitraljez, kao i druga materijalna sredstva koja upućuju na činjenicu da su se navedena lica bavila krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava.

Navedena lica su privedena u službene prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade koja se provodi u saradnji sa postupajućim tužiocem, koji će nakon okončanja kriminalističke obrade odlučiti koje će se dalje mjere poduzeti u vezi sa navedenim licima.

12:58