Dva lica predata Tužilaštvu TK-a zbog KD Paljevina

Dana, 27.04.2014.godine PU - PS Živinice je zaprimila prijavu da je istog dana oko 21,50 sati došlo do zapaljenja objekta samostalne zanatske radnje u Živinicama. Požar je lokalizovan od strane pripadnika Vatrogasne jedinice RMU Đurđevik, a policijski službenici su poduzeli mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela paljevina.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (PU Živinice) su došli do saznanja da bi izvršioci istog mogli biti: E.S., rođen 1988.godine, M.S., rođen 1973.godine i A.I., rođena 1976.godine, svi nastanjeni na području općine Živinice.

M.S. i E.S. su lišeni slobode i privedeni u službene prostorije PU Živinice radi kriminalističke obrade, nakon čega su dana 28.04.2014.godine uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Paljevina iz čl. 301. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH, u sticaju sa krivičnim djelom Izazivanje opće opasnosti iz čl. 323. stav 1. istog zakona, te osnova sumnje da je A.I. počinila isto krivično djelo u vezi sa članom 32. stav 2. KZFBiH (Podstrekavanje).

12:49