Identifikovan i lišen slobode prevarant

 

Službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK - Odjeljenja za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije su, nakon zaprimljene dvije prijave o lažnom predstavljanju i uzimanju novca za navodno liječenje djeteta u ime doktora Emira Kabila iz Tuzle, poduzeli neophodne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja ovih krivičnih djela, te identifikacije, pronalaska i lišenja slobode izvršilaca istih.


 

Naime, operativnim radom došlo se do saznanja o mogućem izvršiocu, a radi se o A.M., rođen 1968.godine iz Tuzle, za kojeg postoje osnove sumnje da je u mjesecu julu 2012.godine, na području Mostara i Tuzle, počinio krivično djelo "Lažno predstavljanje" iz člana 369. KZ FBiH i krivično djelo "Prevara" iz člana 294. KZ FBiH na štetu dvije osobe (jedne iz Mostara i jedne iz Čelića) u ukupnom iznosu od oko 1800 KM.

 

O ovom događaju i poduzetim službenim mjerama i radnjama, upoznato je Kantonalno tužilaštvo Tuzla, kao i o okolnostima da je riječ o višestrukom povratniku u vršenju krivičnih djela "Prevara" i drugih krivičnih djela.

 

Protiv A.M., sa kojim je obavljen razgovor u prostorijama MUP TK-a, će nakon kompletiranja predmeta biti podnesen Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu, dok službenici policije nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovih i drugih sličnih krivičnih djela.

 

Uprava policije MUP TK-a poziva građane da obrate dodatnu pažnju u ovakvim ili sličnim slučajevima, te da eventualna saznanja o učiniocima navedenih krivičnih djela ili sličnim nezakonitim radnjama, obavezno i u što kraćem vremenskom roku prijave policiji, najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan telefonski broj 122.

12:21