Izvršeni pretresi na području općina Živinice i Tuzla

{gallery}09112013{/gallery}

Dana 07.11.2013.godine policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (PU-PS Živinice i JP za podršku MUP TK-a) su postupajući po Naredbi Općinskog suda Živinice izvršili pretres porodičnih kuća, dvorišta i pomoćnih objekata na području općine Živinice, koje koriste R.B. i N.B. Prilikom pretresa pronađeni su i izuzeti predmeti za koje postoje osnove sumnje da potiču iz krivičnih djela teške krađe i krađe, počinjenih na području općine Živinice u proteklom periodu i to: razni alat, kablovi, predmeti od metala, drvene grede i drugi predmeti.


Navedena lica su pozvana u službene prostorije, gdje je nad istima izvršena kriminalistička obrada.

O događaju je upoznat kantonalni dežurni tužilac, a policijski službenici poduzimaju daljnje mjere i radnje na dokumentovanju KD-a.

Takođe, policijski službenici Uprave policije MUP TK (OKP PU Tuzla) su operativnim radom na terenu došli do saznanja da se V.B., rođen 1991.godine i 17-godišnjak, oba iz Tuzle mogu dovesti u vezu s počinjenjem KD-a iz oblasti imovinskih delikata u proteklom periodu na području općine Tuzla.

Nakon prikupljenih saznanja i u saglasnosti sa Kantonalnim tužilaštvom TK-a, policijski službenici su postupajući po Naredbi Općinskog suda Tuzla izvršili pretres stana koji koriste navedena lica, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, i to: određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis", 48 UV sijalica dužine 2 metra, mobilni telefon i drugi predmeti.

U službenim prostorijama izvršena je kriminalitistička obrada nad navedenim licima, te protiv istih nakon kompletiranja predmeta slijedi podnošenje Izvještaja Kantonalnom tužilaštvu TK-a protiv istih zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih sredstava iz člana 239. stav 1. KZ F BiH i KD teška krađa iz člana 287.stav 1 KZ F BiH.

8:33