Izvršeni pretresi u Gračanici i Tuzli

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a  (OKP PU Tuzla , Odjeljenja za borbu zloupotrebe opojnih droga SKP u saradnji sa službenicima OKP PU Gradačac, PS Srebrenik, PU-PS Gračanica i PS Doboj Istok)  su dana 06.06.2016.godine, postupajući po Operativnom planu i Naredbi Općinskog suda Gračanice i Tuzle, izvršili pretresanje stana, kuće , prateći pomoćnih objekata i pmv  koje koristi M.K.  iz Tuzle i E.D. iz Gračanice.

Prilikom pretresa kuće kod E.D. je pronađeno i privremeno oduzeto: dvije pvc šprice u kojima se nalazila tečnost koja svojim izgledom asocira na ulje „Canabisa“, veća količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis“, veću količinu tableta „Kamagra“, 12 stabljika koja svojim izgledom asociraju da pripadaju biljnoj vrsti „Canabis-Marihuana“, neutvrđena veća količina sjemenki koje svojim izgledom asociraju da pripadaju biljnoj vrsti „Canabisa“, dva pištolja, 50 kom. pištoljske municije i jedan mobilni telefon.

E.D. je lišen slobode i priveden u službene prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade, nakon čega će isti uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu biti predat nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje.

Takođe, prilikom pretresa stana  kod M.K., pronađeno je i privremeno oduzeto: jedan veći paketić u kojem se nalazila smeđa prašakasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Heroin“, 6 pvc paketića u kojem se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ i  četiri kom. municije cal.6,35 mm.

M.K.  je lišen slobode i priveden u službene prostorije OKP PU Tuzla  radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 stav1 KZ FBIH, nakon čega je isti  uz Izvještaj nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a predat na dalje postupanje.

14:32