Lišen slobode zbog KD Teška krađa i Razbojništvo

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a ( PU Gradačac ) poduzimajući operativne mjere i radnje u vezi prijava od dana 09.07. i 13.07.2015. godine u saradnji sa građanima, došli do saznanja o mogućem počiniocu  krivičnih djela Teška krađa i Razbojništvo a radi se o S.O., rođen 1991.godine  iz Gradačca.

Naime, dana 13.07.2015. godine S.O. je lišen slobode i priveden u službene prostorije PU Gradačac radi kriminalističke obrade,  zbog postojanja osnova sumnje da  je navedenog dana  u Gradačcu počinio tri krivična djela Teška krađa iz čl. 287 stav 2 KZ BiH (otuđenje mobitela  i CD plejera) na  štetu  A.O., N.Dž. i mldb. osmogodišnjakinje i   krivično djelo Razbojništvo iz čl. 289 u vezi sa čl.28 KZ FBiH počinjenog na štetu mldb. sedmogodišnjakinje(otuđenje mobitela).

O navedenom događaju je obavješten kantonalni tužilac, a policijski službenici poduzimaju daljnje mjere i radnje na dokumentovanju navedeni krivičnih djela, nakon čega će protiv S.O. nadležnom  Kantonalnom tužilaštvu Tuzla biti dostavljen Izvještaj  o učinjenom krivičnom djelu.

12:00