MUP TK – PU Tuzla

Dana, 21.11.2011.godine oko 02,20 sati Operativni dežurni MUP TK-a je zaprimio prijavu da je u Tuzli u ulici Batva, počinjeno ubistvo i pokušaj samoubistva, nakon čega su intervenisali službenici PS Zapad (PU Tuzla) koji su izašli na lice mjesta, te u kući u navedenoj ulici zatekli E.U., rođen 1961.godine, nastanjen u Tuzli (za kojeg postoje osnovi sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo i pokušaj samoubistva) i beživotno tijelo njegove supruge M.M., rođena 1966.godine, nastanjena u Tuzli, sa vidljivim povredama koje su joj nanesene najvjerovatnije oštrim predmetom.


 

E.U. je prevežen u UKC Tuzla, gdje je zadržan, dok je smrt M.M. konstatovana od strane ljekara SHMP Doma zdravlja Tuzla.

 

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, koji je izvršio uviđaj, zajedno sa službenicima OKP PU Tuzla i Sektora krim. policije MUP TK-a, koji poduzimaju potrebne mjere i radnje, s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja ovog događaja.

 

Od strane službenika policije prikupljeni su tragovi za potrebna vještačenja, dok je beživotno tijelo M.M. preveženo u UKC Tuzla radi obdukcije.

 

8:33