MUP TK – Pronađen “Canabis”

Sllužbenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a TK-a, su radeći na sprečavanju i suzbijanju zloupotrebi opojnih droga, dana 09. juna 2013. godine u Tuzli, uočili parkirano pmv „VW Pasat“ u kome su se nalazila četiri lica sumnjivog ponašanja, nakon čega je izvršeno legitimisanje istih i utvrđen identitet. Postupajući po Naredbi Općinskog suda Tuzla, izvršen je pretres lica i vozila, kojom prilikom je pronađeno jedno veće pakovanje zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Canabis", kao i pištolj marke CZ 7,62 mm sa okvirom i devet metaka, koji je nelegalno držan i nošen.


Takođe su službenici navedenog Odjeljenja su dana 07. juna 2013. godine na području općine Tuzla, na parceli nepoznatog vlasnika, pronašli dvije stabljike koje svojim izgledom asociraju na "Canabis".

Prilikom kriminalističke obrade jedan 27-godišnjak lišen je slobode i predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na daljnje postupanje, zbog postojanje osnova sumnje da je počinio KD "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" dok će za vozača koja je upravljala navedenim vozilom, biti podnešen Izvještaj o KD "Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija"

 

10:47