Održana sjednica Upravnog odbora Sindikata policije MUP TK-a

Upravni odbor Sindikata policije MUP TK-a održao je jučer, u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, redovnu sjednicu na kojoj su, između ostalog, analizirani nedavni događaji u Tuzli i Tuzlanskom kantonu.


Iskazana je puna podrška i zahvalnost svim policijskim službenicima koji su pokazali visok stepen profesionalizma u obavljanju svojih poslova i zadataka, dok je izraženo žaljenje zbog povreda koje su tokom protesta zadobili policijski službenici, a isto tako i građani.

Na sjednici je istaknuta inicijativa za nabavku materijalno-tehničkih sredstava, prije svega zaštitne opreme, koja bi omogućila efikasnije obavljanje policijskih poslova i zadataka, naročito u određenim složenim situacijama.

Imajući u vidu da je povrijeđen veći broj policijskih službenika, takođe je inicirano da sindikalni povjerenici po organizacionim jedinicima MUP TK-a posjete povrijeđene kolege.

Ovom prilikom, ponovno je iskazana puna podrška mirnim i dostojanstvenim protestima građana za ostvarivanje njihovih prava.

 

                                                                                                                                            Sindikat policije MUP TK-a


13:41