OKP PU Gradačac i PS Srebrenik

        

Službenici Odjeljanja kriminalističke policije PU Gradačac i PS Srebrenik su radeći  na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe narkotičkih sredstava , dana 13.08.2011. godine  u 00,20 sati u mjestu Polje zaustavili pmv. marke  "Audi 80" bez reg. oznaka, kojim je upravljao J.M., rođen 1988. godine, sa kojim se u vozilu na mjestu suvozača nalazio O.S., rođen 1985. godine, oba nastanjena na općini Srebrenik.


 Prilikom pretresa  kod O.S. pronađena je pvc vrečica, oko 30 grama  biljne praškaste materije  koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "speed", dok pregledom navedenog vozila i lica J.M. nisu pronađeni predmeti.

O.S. je lišen slobode i priveden u službene prostorije PS Srebrenik radi kriminalističke obrade, kojom prilikom je imenovani priznao da je pronađena materija opojna droga "speed," te da je njegovo vlasništvo.

Protiv navedenog lica  bit će proslijeđen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona , zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

12:45