OKP PU Tuzla

Dana 01.01.2012. godine oko 21,45 sati u Tuzli, na magistralnom put M-4, u ulici Husinskih rudara dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv. marke "Audi A6", reg. oznaka A28-M-448, vl. MUP TK-a, kojim je upravljao ministar  Bego Gutić., rođen 1970. godine, iz  Banovića i pmv. marke VW "Transporter" reg. oznaka 936-K-309, kojim je upravljao Admir G., rođen 1983. godine, iz  Tuzle.


Do saobraćajne nezgode je došlo kad je vozač Admir G. upravljajući pmv. kombi "Transporter", započeo radnju uključivanja u saobraćaj sa desne  strane sporednog puta, gledano iz smjera grada prema naselju Husino, u desnu kolovoznu traku, desne saobraćajne trake, u ulicu Husinskih rudara, a da se prethodno nije uvjerio da to može izvesti sigurno po ostale učesnike u saobraćaju, u momentu kada se istom kretalo pmv. "Audi", iz pravca Tuzle prema Husinu, usljed čega je prednjim lijevim dijelom  vozila ostvario kontakt sa prednjim desnim dijelom pmv. "Audi".

U ovoj saobraćajnoj nezgodi  na oba vozila nastupila je materijalna šteta, dok  je Admir G., zadobio lake tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara u UKC Tuzla . Takođe oba učesnika  saobraćajne nezgode su od strane službenika, PS Zapad- PU Tuzla na licu mjesta  alkotestirana, kojom prlikom  kod vozača Bege Gutića nije ustanovljeno prisustvo alkohola, dok je kod Admira.G. konstatovano prisustvo od 1,58 promila alkohola. S obzirom da se radi o počinjenom krivičnom djelu, "Ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti", od oba vozača je uzet uzorak krvi i urina radi vršenja alkometrijskih pretraga.

O događaju je obavješten kantonalni tužilac, a uviđaj su izvršili službenici OKP PU Tuzla uz prisustvo Jedinice za profesionalne standarde MUP TK-a, te inspektora Odjeljenja za usmjeravanje i kordinaciju.

10:12