Otkriveni počinioci KD-a teška krađa i krađa

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (PS Srebrenik) su radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela teška krađa (počinjenog u vremenskom periodu od decembra 2013. do 26.02.2014.godine nad kućom u izgradnji u zoni povratka, u naselju Jasenice, općina Srebrenik, pri čemu su otuđeni stolarija i stiropor) došli do saznanja o mogućim počiniocima, a radi se o H.D., rođen 1968.godine i J.M., rođen 1980.godine, oba nastanjena na području općine Srebrenik.


U službenim prostorijama izvršena je kriminalistička obrada nad H.D. i J.M., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH.

Prilikom kriminalističke obrade, H.D. je službenicima policije dobrovoljno predao otuđene predmete, koji su vraćeni vlasniku.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv navedenih lica biće podnesen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

 

Takođe, policijski službenici su, nakon prikupljenih operativnih saznanja, u službenim prostorijama PS Srebrenik izvršili kriminalističku obradu nad S.T., rođen 1984.godine nastanjen na području općine Srebrenik, zbog postojanja osnova sumnje da je 22/23.02.2014.godine počinio krivično djelo krađe nad pomoćnim objektom u mjestu Duboki Potok, općina Srebrenik. S.T. je službenicima policije dobrovoljno predao otuđene predmete, koji će biti vraćeni vlasniku (razni sitni alat, novac i dr).

Protiv S.T. će biti podnesen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađa iz člana 286. Krivičnog zakona FBiH.

12:04