Podrška i učešće u “Maršu mira 2012.”

 

Uz podršku menadžmenta MUP TK-a i u saradnji sa Sindikatom policije MUP-a TK ukupno oko 40 službenika ovog Ministarstva i članova njihovih porodica, u nedjelju se (08.07.2012.) u mjestu Nezuk, općina Sapna, priključilo hiljadama drugih učesnika "Marša mira - Srebrenica 2012.", koji se održava u okviru obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.


 

Naime, dana 08.07.2012.godine oko 06,00 službenici MUP TK-a - učesnici Marša mira, okupili su se ispred zgrade sjedišta MUP TK-a u Tuzli, gdje im se prigodnim riječima obratio v.d. policijski komesar Fadil Šljivić, koji je sa svojim saradnicima, zahvalio službenicima na tradicionalnom učešću u navedenom pohodu i zaželio im uspješan dolazak u Potočare, te istakao da od njih očekuje kao i do sada profesionalno učešće u obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici.

 

Takođe, ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amir Husić, v.d. policijski komesar Fadil Šljivić, načelnik Sektora kriminalističke policije MUP TK-a Zahid Selimbašić i predsjednik Sindikata policije MUP TK-a Jasmir Šerbečić sa saradnicima, juče su boravili i u Nezuku, kako bi dali punu podršku hrabrom i humanom pohodu službenika MUP TK-a i hiljadama drugih učesnika Marša, koji će se održati na relaciji Nezuk - Kamenica - Mravinjci - Potočari (Memorijalni centar), od 08. do 11. 07. 2012. godine.

 

Službenici policije MUP TK-a će u okviru svojih nadležnosti, kao i prethodnih godina, zajedno sa drugim policijskim agencijama, dati podršku i uzeti učešće u obezbjeđenju predstojeće komemoracije povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, kako bi ista prošla u najboljem mogućem redu, bez bilo kakvih sigurnosnih problema.

8:02