Policija oduzela 1,74 kg Cannabisa na području općine Srebrenik

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (Sektora krim. policije - Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) su dana 30.09.2016.godine postupajući po Naredbi Općinskog suda Gradačac izvršili pretres Z.G., rođen 1962.godine i njegove kuće na području općine Srebrenik.

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta veća količina osušene biljne materije za koju je hemijskim vještačenjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi „Cannabis L Sativa“ u ukupnoj količini od 1,74 kg i vaga za precizno mjerenje.

Takođe, istog dana službenici policije su na jednoj parceli na području općine Srebrenik pronašli zasad biljaka koje svojim izgledom asociraju na biljnu materiju „cannabis“ (ukupno petnaest, od čega deset izvađenih i pet zasađenih stabljika), a za koje je utvrđeno da pripadaju naprijed navedenom licu.

Z.G. je lišen slobode i priveden u službene prostorije MUP-a TK-a radi kriminalističke obrade i isti će danas uz Izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

 

13:31