Pretresi – Pronađene sjemenke i stabljike opojne droge “Cannabis”

Postupajući po naredbi Općinskih sudova Tuzla, Lukavac, Gračanica, Gradačac, Živinice, Banovića i Kalesija policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su dana 30.08.2016. godine izvršili devet pretresa na području Tuzlanskog kantona u okviru aktivnosti borbe protiv zloupotrebe opojnih droga.

Prilikom pretresa stanova, kuća, pmv i pomoćnih objekata koja koriste: A.B. i I.M. iz Tuzle, D.C iz Lukavca, E.M. i A.B.  iz Gračanice, E.B. iz Gradačca, S.Ć. iz Živinica, E.B. iz Banovića i A.A. iz Kalesije, pronađeni su i izuzeti sledeći predmeti: veća količina sjemenki Cannabisa, 8 stabljika opojne droge Cannabis visine od 60 do 200 cm, neutvrđena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis, 8 PVC paketića sa praškastom materijom koja asocira na opojnu drogu Amfetamin, 5 tableta Tromadola, digitalnu vagu, drobilicu i nekoliko puščanih metaka call 7,62 mm.

Prilikom pretresa 5 lica je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije na kriminalističku obradu, nakon koje će nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a protiv istih biti dostavljeni Izvještaji o učinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238 stav 1 KZ FBiH.

13:22