Primopredaja putničkih motornih vozila

Danas (23.12.2015.)  je u MUP-u TK-a organizovana primopredaja 37 motornih vozila, koje je Ministarstvo nabavilo uz pomoć Skupštine i Vlade TK-a. Prisutnim službenicima policije,  gostima i novinarskim ekipama su se obratili premijer Vlade TK-a Bego Gutić, ministar MUP-a Husein Topčagić i policijski komesar Fadil Šljivić, dok su svečanosti nazočili i predsjednik Skupštine TK-a  Senad Alić, kao i nekoliko ministara iz Vlade TK-a.

U svojim obraćanjima ministar Husein Topčagić i komesar Fadil Šljivić su se zahvalili Skupštini i Vladi TK-a što su omogućile nabavku pomenutih vozila, čime se nivo operativnosti Uprave policije MUP-a TK-a podiže na višu razinu, a sve u cilju zaštite lične i imovinske sigurnosti građana našega kantona. Premijer Bego Gutić je istakao da će nova vozila omogućiti efikasniji  rad policije na terenu, te da će Vlada TK-a i u narednoj godini odvojiti novčana sredstva za nastavak opremanja policije u cilju što bolje zaštite lične i imovinske sigurnosti građana Tuzlanskog kantona.

Nova vozila (33 „Škode oktavije“) su raspoređene po policijskim stanicama, sektoru uniformisane i kriminalističke policije, dok su četiri kombi vozila dodijeljena Jedinici specijalne policije na dalju upotrebu.

12:47