Uprava policije MUP TK- Izvršeni pretresi na 9 lokacija na području TK-a

24.06.2020 11:18

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, dana 23.06.2020.godine izvršili su pretrese na 9 lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Gradačca i Živinica.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela ili prekršaja: 20 pakovanja pvc folije sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 kutija od cigareta sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 pvc kutija sa koja sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu,  2 manja i 1 veće pakovanje sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis, 22 tablete (suboxon i tramadol), 3 drobilice, 33 komada nagorijelih cigareta sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, veća količina zlatnog i srebrnog nakita, 1 ručna bomba, 6 mobilnih telefona, dvije vreće rezanog duhana, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona bit će podneseni Izvještaji protiv: N.Dž. iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih djela Teška krađa iz člana 287. i krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371., a protiv 17-godišnjaka iz Gradačca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Razbojništvo iz člana 289. Krivičnog zakona Federacije BiH.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija nadležnom Tužilaštvu Tuzlanskog kantona bit će dostavljeni Izvještaji protiv: S.V. iz Tuzle, A.I. rođen 1990.godine iz Gračanice, V.B. rođen 1994.godine iz Živinica, M.M. rođen 1999.godine iz Živinica, A.M. rođen 1997.godine iz Tuzle, S.T. rođen 1992.godine iz Lukavca i M.S. rođen 1995.godine iz Gradačca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238 i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. KZ FBiH, dok će duhanski proizvodi biti predati službenicima RC Tuzla Uprave za indirektno oporezivanje BiH na dalje postupanje.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - http://muptk.ba