PS Centar/PU Tuzla – Rasvjetljena tri KD-a krađe

Policijski službenici PS Centar – PU Tuzla su dana 19.05.2013.godine u Tuzli, u ulici Rudarska sustigli i zaustavili putničko motorno vozilo "Golf" u kojem se nalazilo pet muških NN lica, a koje se prethodno nije zaustavilo na znak policijske patrole. Nakon toga, lica su legitimisana, te je utvrđeno da se radi o E.Z., rođen 1991.godine, E.R., rođen 1992.godine, E.R., rođen 1989.godine, M.F.,rođen 1994.godine i 17-godišnjaku, svi iz Lukavca.


Prilikom kontrole u prtljažniku navedenog vozila uočena su tri željezna poklopca od šahtova, za koje je daljim operativnim provjerama utvrđeno da su otuđeni u Tuzli, u ulicama Aleja A. lzetbegovića, ZAVNOBIH-a i Sarajevska.

Nad navedenim licima je u službenim prostorijama PS Centar izvršena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili tri krivična djela krađe.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici PS Centar nastavljaju rad na daljnjem dokumentovanju ovih krivičnih djela, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Tuzla biti dostavljen odgovarajući izvještaj.

12:46