PS Gradačac – Lišen slobode zbog otuđenja PMV

 

Dana 21.08.2012 godine službenici policije  PS Gradačac, zaprimili su  prijavu da je otuđeno  pmv VW "Golf"  vl. E.D. iz Gradačca. Naime, nakon obavljenog uviđaja službenici policije su poduzeli operativno  mjere i radnje u cilju pronalaska vozila i identifikaciji izvršioca., nakon čega navedeno vozilo je uočeno na području Brčko Distrikt, te u saradnji sa službenicima policije Brčko Distrikt započeta akcija praćenja i zaustavljanja otuđenog vozila.


 

Brzom intervencijom službenika policije PS Gradačac, dana 22.08.2012. godine oko 07,00 sati  na lokalnom putu u mjestu Kerep općina Gradačac zaustavljeno je otuđeno pmv i lišeno  slobode lice M.D., 1976. godine iz Gradačca  kojim je upravljao vozilom., nakon čega isti je priveden u službene prostorije PS Gradačac radi kriminalističke obrade. Takođe, za M.D.  je KPZ Mostar raspisao potragu zbog bjekstva iz zatvora.

Navedeno vozilo je vraćeno vlasniku, a M.D. je nakon izvršene kriminalističke obrade u prostorijama PS Gradačac biti predat službenicima KPZ-a Mostar.

12:22