PS Srebrenik – Otkriven kradljivac metalnih šaht poklopaca

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PS Srebrenik su radeći na rasvjetljavanju i otkrivanju izvršioca krivičnih djela "Krađe"" metalnih poklopaca šahtova, počinjenih u vremenskom periodu od 22.01. do 24.02.2013.godine na području općine Srebrenik, došli do saznanja da je mogući izvršilac M.M., rođen 1983.godine, nastanjen na području općine Srebrenik.


Nad M.M. je u službenim prostorijama PS Srebrenik izvršena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je u navedenom vremenskom periodu, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, počinio osam (8) krivičnih djela "Krađe" u kojima je otuđeno ukupno četrnaest (14) metalnih poklopaca na štetu JP "Vodovod i kanalizacija" Srebrenik i fizičkih lica.

Dio otuđenih predmeta M.M. je dobrovoljno predao službenicima policije, i isti su vraćeni vlasniku JP "Vodovod i kanalizacija" Srebrenik.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv M.M. će biti podnesen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzla, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Krađe" iz člana 286. KZ FBiH.

8:32