PS Srebrenik – Rasvijetljeno više KD “Teških krađa”

(28.11.2011.) Službenici policije PS Srebrenik su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata - „Teških krađa“ i „ Krađa“ počinjenih u proteklom periodu nad porodičnim kućama i pomoćnim objektima, vikend kućama, poslovnim i dr. objektima, operativnim radom na terenu došli do saznanja da bi mogući izvršioci mogli biti: N.M., rođen 1982. godine i J.M. rođen 1988. godine, oba nastanjena na području općine Srebrenik.


 

U vezi navedenog, od strane službenika odsjeka krim. policije PS Srebrenik, preduzete su odgovarajuće mjere i radnje s ciljem njihovog pronalaska, nakon čega su isti pronađeni i privedeni u prostorije PS Srebrenik radi kriminalističke obrade, prilikom koje je utvrđeno da postoje osnovi  sumnje da su  N.M. i J.M. učinili više krivičnih djela, uglavnom teških krađa nad porodičnim kućama i vikendicama na području općine Srebrenik gdje su predmet otuđenja bili razni tehnički uređaji, agregati, radijatori, računar i prateća oprema, alkoholna pića,  posuđe i dr. predmeti (uključujući i krivično djelo teške krađe nad prostorijama Odbora HDZ-a u S.Špionici, 15/16.11.2011.godine).

 

U toku kriminalističke obrade, N.M. i J.M. su priznali izvršenje navedenih krivičnih djela, dok je kod istih pronađen dio otuđenih predmeta, koji su nakon izvršenog prepoznavanja vraćeni vlasnicima.

 

Od strane službenika PS Srebrenik koji rade na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Tuzla će protiv navedenih osoba biti podnešen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Teške krađe“  i „Krađe“.

8:29