PS Srebrenik – Uhvaćeni kradljivci gusanih kalupa

Dana, 23.04.2013.godine PS Srebrenik je zaprimila prijavu da je od strane NN lica tokom noći 22/23.04.2013.godine iz kruga firme koja se bavi proizvodnjom betonskih elemenata u Srebreniku otuđena određena količina gusanih kalupa za izradu blokova. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici PS Srebrenik su izvršili pregled šireg lica mjesta, kojom prilikom su u neposrednoj blizini navedene firme pronašli sakrivenu veću količinu gusanih kalupa, gdje su potom uočili tri lica koja se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenog krivičnog djela, a radi se o B.M., rođen 1994.godine, J.M., rođen 1988.godine i S.M., rođen 1989.godine, svi nastanjeni na području općine Srebrenik.


Navedena lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije PS Srebrenik radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da su zajedno sa još jednim licem počinili krivično djelo krađe gusanih kalupa.

Otuđeni kalupi su nakon izvršenog prepoznavanja vraćeni predstavnicima oštećene firme.

Policijski službenici PS Srebrenik nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, dok će nakon utvrđivanja svih relavantnih činjenica protiv navedenih lica Kantonalnom tužilaštvu Tuzla biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krađa iz čl. 286. stav 1., a u vezi sa čl. 31 KZ FBiH.

 

12:40