PU Gračanica

Dana, 15.01.2013.godine službenici PS Gračanica lišili su slobode E.M., rođen 1990.godine, nastanjen na području općine Gračanica, zbog postojanja osnova sumnje da je istog dana oko 18,15 sati ispred PS Gračanica fizički napao službenika policije. E.M. je potom priveden u službene prostorije PU Gračanica, dok službenici OKP PU Gračanica poduzimaju odgovarajuće mjere i radnje iz svoje nadležnosti.


Uvidom u službene evidencije utvrđeno je da je E.M.. prethodno u mjestu Lukavica, općina Gračanica, od strane službenika PS Gračanica isključen iz saobraćaja, nakon što je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola upravljajući pmv. "Golf" ostvario kontakt sa parkiranim pmv. "Toyota", te da ne posjeduje odgovarajuće registarske tablice za vozilo. Nakon navedene nezgode, E.M. je nastavio upravljanje pmv., pri čemu je u mjestu Klokotnica, općina Doboj Istok ostvario kontakt sa parkiranim motornim vozilom "Passat", nakon čega se prije dolaska službenika policije udaljio sa mjesta događaja i došao ispred PS Gračanica, gdje je fizički napao službenika policije.

O poduzetim mjerama i radnjama obaviješten je kantonalni tužilac, dok će protiv E.M. biti podnešen odgovarajući Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzla.

12:44