PU Gradačac: Pronađeni zasadi “Cannabis sative”

     
Službenici policije Policijske uprave Gradačac su operativnim radom na terenu, radeći na sprečavanju i suzbijanju krivičnih djela, s akcentom na krivična djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet  opojnih droga", došli do saznanja da se na parceli (koja je u vlasništvu osobe, koja  se najvjerovatnije duži vremenski period nalazi van BiH) na području mjesta Vučkovci, općina Gradačac, nalaze zasadi zeljaste biljke, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Cannabis sativa".

 

Shodno tome, službenici PU Gradačac, su na navedenom lokalitetu pronašli 53 stabljike zeljaste materije, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu "Cannabis sativa", nakon čega su službenici Tima za sprečavanje zloupotrebe narkotičkih sredstava ove PU, dana 01.07.2011. godine, na navedenoj parceli, zatekli i lišili slobode lice E.B., rođen 1984. godine, nastanjen na području općine Gradačac, zbog postojanja osnova sumnje da je, koristeći navedenu parcelu, uzgajao pronađene zasade.

 

 

Nakon završenog uviđaja, E.B. je priveden u prostorije PU Gradačac radi kriminalističke obrade, koja se, kao i rad na kompletiranju i dokumentovanju navedenog događaja, nastavlja.

 

 

Pronađene stabljike su privremeno oduzete, te će uz saglasnost kantonalnog tužioca, koji je o svemu navedenom obaviješten, biti dostavljene na vještačenje.

 10:14