PU Gradačac – Rasvijetljeno pet krivičnih djela

(02.08.2013.) Policijski službenici PU Gradačac su, nakon prikupljenih operativnih saznanja, izvršene kriminalističke obrade, te niza drugih operativno-taktičkih mjera i radnji, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona podnijeli izvještaj protiv: J.T., rođen 1994.godine, A.P., rođen 1994.godine, A.S., rođen 1990.godine i 16-godišnjaka, svi nastanjeni na području općine Gradačac, zbog postojanja osnova sumnje da su u različitim grupama, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, na području općine Gradačac u proteklom periodu počinili ukupno pet krivičnih djela.


Naime, radi se o jednom krivičnom djelu razbojništvo u pokušaju nad starijom ženskom osobom. te četiri krivična djela teške krađe nad firmama u kojima su otuđivani: gorivo, motorne pile, pumpa za vodu i drugi predmeti.

Radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela, policijski službenici pronašli su i dio otuđenih predmeta, koji je nakon prepoznavanja vraćen vlasnicima.

O poduzetim mjerama i radnjama upoznat je kantonalni tužilac, dok su lica nakon završene kriminalističke obrade otpuštena iz službenih prostorija PU Gradačac.

 

10:53