PU Živinice – PU Tuzla

Dana, 27.11.2011.godine oko 13,40 sati u mjestu Donje Dubrave, općina Živinice, pronađeno je beživotno tijelo starije muške osobe, za koju je utvrđeno da se radi o A.D., rođen 1939.godine iz Pasaca, općina Tuzla.


O navedenom događaju je obaviješten kantonalni tužilac, koji je zajedno sa službenicima OKP PU Živinice izvršio uviđaj na mjestu događaja. Po naredbi tužioca, pronađeno tijelo je preveženo u JKP Komemorativni centar Tuzla radi obdukcije. Službenici policije PU Živinice u saradnji sa Kantonalnim Tužilaštvom Tuzla, rade na dokumentovanju ovog događaja.

 

Istog dana, u jutarnjim satima u mjestu Plane, općina Tuzla, pronađeno je beživotno tijelo nepoznate muške osobe bez vidljivih povreda, čiju smrt je konstatovao ljekar SHMP Doma zdravlja Tuzla. O navedenom događaju je obaviješten kantonalni tužilac, koji je zajedno sa službenicima OKP PU Tuzla izvršio uviđaj na mjestu događaja. Po naredbi kantonalnog tužioca, pronađeno tijelo je preveženo u JKP Komemorativni centar Tuzla radi obdukcije. U toku je rad na utvrđivanju okolnosti u vezi navedenog događaja, kao i daljnji rad na njegovom rasvjetljavanju i dokumentovanju.

8:11