PU Lukavac – Otkriveni počinioci krađe bakarnih namotaja iz transformatorskih stanica

Policijski službenici PU Lukavac su, nakon prikupljenih operativnih saznanja i kriminalističke obrade nad licima koja se mogu dovesti u vezu s izvršenjem KD teške krađe, počinjenih u mjesecu martu 2013.godine na području općine Lukavac na štetu JP "Elektrodistribucija Tuzla" i JP „Elektroprivreda BiH", Kantonalnom tužilaštvu Tuzla podnijeli izvještaj protiv: A.M., rođen 1989.godine, A.D., rođen 1984.godine, E.S., rođen 1984.godine, I.A., rođen 1986.godine i D.L., rođen 1985.godine, svi nastanjeni na području općine Lukavac, zbog postojanja osnova sumnje da su:


- A.M., E.S., I.A. i D.L. u toku noći 14/15.03.2013.godine, u naselju Modrac, općina Lukavac počinili KD teške krađe na štetu JP "Elektrodistribucija Tuzla", poslovnica Lukavac, kojom prilikom je izvršeno demontiranje i skidanje transformatorske stanice sa metalnog stuba, te otuđenje bakarnih namotaja,

- E.S., D.L. i I.A. u toku noći 18/19.03.2013.godine, u naselju Tumare, općina Lukavac počinili KD teške krađe na štetu JP "Elektrodistribucija Tuzla", poslovnica Lukavac, kojom prilikom je izvršeno demontiranje i skidanje transformatorske stanice sa metalnog stuba, te otuđenje bakarnih namotaja,

- A.M., I.A. i A.D. u toku noći 20/21.03.2013.godine u naselju Tumare, općina Lukavac, počinili KD teške krađe na štetu JP „Elektroprivreda BiH" kojom prilikom je, izvršeno skidanje transformatora i otuđenje bakarnih namotaja iz istog. 

Radeći na rasvjetljavanju navedenih KD-a policijski službenici su na otpadu u Tuzli pronašli dio bakarnih namotaja, koji najvjerovatnije potječu iz ovih krivičnih djela, a koji su potom privremeno oduzeti radi daljnjih provjera.

A.M., A.D. i E.S. su nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje, dok je u toku potraga za D.L. i I.A.

 

 

11:01